Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Varför Blir Silversmycken Svarta ?

Varför Blir Silversmycken Svarta

I ditt smyckeskrin finns det ingen chans att hitta några kopior. Dina smycken är en sann förlängning av dig själv och du vill förmodligen inte att de ska oxidera och förstöras på grund av bristande kvalitet. Du gillar vackra smycken, oavsett om de är av guld, silver eller diamanter, och du hoppas att din dyrbara samling ska stå sig länge.

Men trots alla dina ansträngningar har några av dina kedjor, ringar och till och med några små armband förlorat sin glans och börjar bli svarta. Du behåller dem av kärlek, men vägrar att bära dem. Men varifrån kan problemet komma och hur kan du återställa den ursprungliga glansen på silversmycken som svartnar ? 💍

smyckeshållare

Svartfärgning av pengar: orsaken

Det första du måste veta är att det inte är ditt fel. Att silver mörknar och förlorar sin glans med tiden är ett helt naturligt fenomen. Orsaken till din olycka är en kemisk reaktion. Silver är en metall, hur värdefull och kvalitativ den än är, men i kontakt med vissa partiklar som finns i vår miljö reagerar den och täcks av ett tunt mörkt skikt av silversulfid. Ju längre tiden går, desto tjockare blir detta lager på smyckets yta och därför blir det visuellt sett svartare.

Ju längre tiden går, desto tjockare blir lagret på smyckets yta och desto mörkare ser det ut. Bland dem har koppar, som är vanligt förekommande, en tendens att gradvis oxidera när den kommer i kontakt med fukt och luft.

Silversmycken

Ingen panik! Detta påverkar inte kvaliteten på dina värdefulla föremål på något sätt. Den kemiska reaktionen är oundviklig.

För att undvika att de svartnar eller blir anlösta kräver vissa halsband eller örhängen lite mer underhåll än andra.

Låt oss ta en titt på hur du kan behandla dina silversmycken för att förhindra att de svartnar.

Hur undviker man att silver smycken blir svarta ?

Låt oss först och främst lista orsakerna till detta problem:

 • Förorening, luft
 • Vatten och luftfuktighet
 • Kemiska produkter
 • Hygienprodukter
 • Svettning
 • Hudkontakt

Dessa faktorer är alla ansvariga för att din finess och din finess förlorar sin glans. Vissa av dessa faktorer kan lätt undvikas, men andra, t.ex. hudkontakt, är oundvikliga om du inte aldrig bär dina accessoarer. Skulle du kunna hålla ditt vackra par diamantchips inlåsta av rädsla för att de ska komma i kontakt med din hud? Skulle det inte vara synd?

Silversmycken för kvinnor

Låt oss se hur du med några få knep kan begränsa effekterna av dessa faktorer eller återställa dina smycken till sin forna glans.

 1. Ta bort dina silversmycken innan du kommer i kontakt med vatten. Det är inte tillåtet att tvätta händerna med dina ringar, duscha med ditt halsband eller dyka i poolen med din manschett!
 2. Ta av dig smyckena under fysisk aktivitet. Sport är lika med svettning och svettning är lika med oxidation. Så ta av dig smyckena innan du svettas! 💦
 3. Förvara din samling på ett värdefullt sätt i vackra smyckeskrin och anpassade väskor. Skyddad från luften och därmed från det syre som den innehåller, men också från fukt och damm, kan du bevara dina föremåls prakt längre.
 4. Rhodiumskiktet på dina smycken behöver förnyas. Rhodiumpläterat silver har en film som kallas rhodium och som ger smyckena glans. Den skyddar också mot mörknande, men den försvinner med tiden och eroderar. Det räcker med ett snabbt besök hos din juvelerare vart 2-3:e år.
 5. Rengör dina silversmycken. Du älskar det, eller hur? Så precis som med allt annat du älskar, ska du ta hand om det.

Några tips för att rengöra och underhålla dina silversmycken.

Silversulfid (den skurk som är ansvarig för att ditt föremål blir svart) är motståndskraftig mot vatten. Vatten räcker alltså inte för att ta bort den, men du kommer att se att det är mycket enkelt med lite armbågsfett och ingredienser som vi alla har hemma.

Skötsel av silversmycken

Du behöver minst en av följande produkter:

 • Tandkräm
 • Citronsaft
 • Bakpulver
 • Cola-liknande läsk
 • Alkohol vinäger
 • Marseille tvål
 • Tandborste och en sämsklapp eller en mycket mjuk trasa

Den goda nyheten är att du inte behöver gå ut och göra några särskilda inköp eftersom vi alla har åtminstone lite tandkräm i våra hem. Den dåliga nyheten är att du nu inte har någon ursäkt för att låta dina silversmycken bli anlösta.

Användning:

 1. Ta en av de nämnda ingredienserna och blanda några droppar i vatten.
 2. Blötlägg smyckena i denna blandning i cirka 15 minuter.
 3. Om beläggningen kvarstår kan du ta en begagnad tandborste med mjuka borsthår och gnugga föremålets yta försiktigt.
 4. Torka generöst med en mycket mjuk trasa eller sämsklapp.
 5. Skölj noggrant med rent vatten.

Vårt tips:

Om ditt smycke inte är försett med ädelstenar kan du lägga det i ett ark aluminiumfolie och hälla salt och varmt vatten över det. Stäng den som ett foliepaket och låt den ligga i några minuter. Skölj, torka och beundra hur vackert och glänsande dina silversmycken är. 🌟

smyckesträd

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.