Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Var Hittar man ett Smyckeskrin ?

Var Hittar man ett Smyckeskrin

Det kan vara svårt att hitta smyckeskrin av hög kvalitet. Vissa är prisvärda men inte särskilt hållbara. Välj en förvaringslåda av hög kvalitet om du vill behålla den i flera år.

På Makston ger vi tips om hur du rengör dina smyckeskrin och håller dem snygga. För oss är dessa vackra lådor en del av oss. Att ha rätt förvaring som vi gillar är lika viktigt som att ha vackra smycken. Vårt mål är att bevara våra värdefulla lådor i flera år och föra dem vidare från generation till generation.

I den här artikeln får du reda på alla olika smyckeskrin och deras många varianter. Du kommer säkert att hitta en som du gillar.

Din smyckessamling växer ständigt och du börjar få ont om plats att förvara dina smycken när du inte bär dem. Det bästa valet för att förvara dina smycken över tid är förmodligen smyckeskrin. De har fördelen att de passar till din smyckessamling. Dessa förvaringslådor finns i olika storlekar och med olika fack beroende på dina behov.

Med ett smyckeskrin eller en smyckesförvaring kan du lättare hitta de smycken du bär. Genom att organisera dig sparar du tid och förhindrar att du tappar bort dina små skatter. Det är också mycket tillfredsställande att ha alla smycken i ordning. Du får en överblick över hela din samling och ser vilka smycken du bär minst.

Sedan en tid tillbaka har denna typ av förvaring blivit en riktig konst. Det räcker inte längre att ha ett smyckeskrin, det måste också vara estetiskt tilltalande och ge en dekorativ aspekt. De förhöjer dina smycken och skyddar dem från damm och oxidation.

Om du vill dekorera ditt rum på ett originellt sätt och har en smyckessamling, är smyckeskrin ett perfekt alternativ för dig.

Se även i våra tidigare artiklar våra bästa tips om hur du förvarar dina smycken och var du förvarar dina smycken.

Var kan man köpa en smyckeskrin ?

Hedra dina dyrbara juveler genom att erbjuda dem en lämplig förvaringsplats. Upptäck våra sublima samlingar av smyckeskrin i läder, trä och glas. Dina dyrbara skatter kommer att få en valfri plats i dessa lådor.

Vårt varumärkes avantgardistiska anda gör dina smycken till riktiga underverk i dessa raffinerade smyckeskrin och smyckesfodral.

▶ Vår samling av smyckeskrin

samling av smyckeskrin

Historien om smyckeskrin

Smyckeskrin kallas också för "smyckesförvaring" och går tillbaka till stenåldern. Naturligtvis har smycken i sig självt under historiens gång betraktats som en lyx, och därför var smyckeskrin endast nödvändiga för de rika, som använde dem för att förvara viktiga dokument säkert och skyddade tillsammans med smyckena. De ursprungliga lådorna var vanligtvis inte större än en liten träkista. Det var den industriella revolutionen som gjorde dem vanliga, eftersom det till slut blev möjligt att massproducera dem till relativt överkomliga priser och i mindre storlekar i fabriker.
Ändå har många av de gamla smyckeskrinen bevarats och ibland till och med restaurerats och finns nu utställda på olika museer och slott. Antiksamlare kan hitta unika gamla smyckeskrin som säljs idag.

Varför du bör äga en smyckeskrin

Om du inte har bestämt dig för att investera i ett smyckeskrin. Kanske följande kan övertyga dig. Här är några anledningar till varför alla med en smyckessamling bör äga en smyckeskrin.

Även om vi håller med om att det är bäst att bära dina fina smycken så ofta som möjligt. I stället för att förvara dem för att bara bära dem vid speciella tillfällen finns det tillfällen då du helt enkelt inte bör bära dem, t.ex. i en swimmingpool där klor kan skada dem, eller i mycket kallt väder, vilket kan få fingrarna att krympa och göra det lättare för ringarna att glida av, eller i trädgården där slipstenar eller damm kan repa dina smycken, eller till och med om du gör ansträngande aktiviteter som kan leda till att du svettas, vilket också kan skada dina smycken, särskilt sterlingsilver.
Under dessa tider är det bäst att ta av sig smyckena och förvara dem på ett säkert ställe. Jag hoppas att du har ett smyckeskrin för detta ändamål. Smyckeskrin, som vanligtvis köps för sitt utseende, bör också kunna skydda dina smycken från skador; de bör både smickra dina smycken och skydda dem.
För det första kan smyckeskrin ses som ett sätt att blanda arbete och nöje, de gör jobbet eftersom de skyddar och förvarar dina smycken, men de är också roliga och estetiskt tilltalande föremål att äga. Välj ett vackert smyckeskrin som är lämpligt för förvaring av dina smycken och som gör dig glad varje morgon när du väljer dina smycken.
När du reser är ett litet smyckeskrin det mest praktiska sättet att se till att de smycken du väljer att bära under resan är säkra och på ett ställe. Samma låda garanterar att de inte skadas på flygplatsen.

Dessutom bör du inte betrakta smyckeskrinet som ett komplement till din smyckessamling, utan snarare som en viktig del av den. I slutändan är det den som ger din kollektion ett verkligt utseende när den inte är på dig. Man skulle till och med kunna säga att en hög med smycken inte är en riktig samling om den inte har en plats att visa upp sin skönhet på.

Ett bra smyckeskrin är en universallösning på alla dessa problem !

Smyckeskrin: de vanligaste typerna

Som vi redan har nämnt finns det många olika typer av smyckeskrin. För att välja rätt nål i höstacken bör du ställa dig några inledande frågor:
  • Hur stor är din smyckessamling ?
  • Vad är det största problemet med att förvara dina smycken ?
  • Hamnar dina halsband i virrvarr ?
  • Är dina örhängen och ringar välordnade ?
  • Hur mycket utrymme vill du att den ska ta upp i ditt hem ?
  • Vem ska du ge smyckeskrinet till ?
Du kanske har märkt att många av dessa frågor handlar om storlek. Det beror på att storleken kanske är den aspekt som gör den största skillnaden mellan alla dessa typer av lådor. Dina smycken kanske ligger i en liten ask. Att hålla dem tillsammans skulle vara en fullständig katastrof för dina halsband, eftersom de skulle bli en enda röra och trassla ihop sig. Andra smycken kan klia varandra om de är tillsammans.
För den som har många smycken och behöver praktisk förvaring är stora smyckeskrin idealiska. De ger gott om förvaringsutrymme för din smyckessamling. Som gåva är speglade smyckeskrin fina om du har nära och kära som låter sina dyrbara skatter ligga runtomkring för mycket.

Former för smyckeskrin

De vanligaste formerna för smyckeskrin i ett stycke är ovala, rektangulära, runda eller fyrkantiga, men det finns också många andra alternativ att välja mellan, t.ex. diamant-, hjärt- eller snäckformade. Observera dock att standardformerna är rymligare än de mer unika formerna.

Klicka på bilderna för att se produkten:
Liten Smyckeskrin Rund
 ▶ Liten Smyckeskrin Rund
Smyckeskrin Hjärta
 ▶ Smyckeskrin Hjärta
Glas Smyckeskrin Pyramid
 ▶ Glas Smyckeskrin Pyramid

Material för smyckeskrin

Vi begränsar oss inte längre till lådor av sammet eller satin. Silke och bomull är också acceptabla och populära. Det viktigaste är att fodret är mjukt och luddfritt för att undvika att smyckena slits sönder. För själva lådan är trä ett utmärkt alternativ. Det är hållbart, skyddar smyckena och hjälper till att förhindra fukt som kan skada smyckena efter långvarig exponering.
Ett annat alternativ är smyckeskrin i glas. Även om de finns i många olika storlekar är deras utformning oftast relativt enkel och består av ett enda, vanligt fack. De är trevliga gåvor eftersom de är väldigt snygga och attraktiva, men de är mer ömtåliga än andra typer av smyckeskrin, så de är inte det bästa valet för långvarig förvaring av smycken.
Smyckeskrin Glas
▶ Smyckeskin Glas
Smyckeskrin Trä
▶ Smyckeskrin Trä
Smyckeskrin Läder
▶ Smyckeskrin Läder

Storlek på smyckeskrin

Är det ett enda smycke eller ska du förvara flera smycken tillsammans? Om du har många smycken och vill förvara dem tillsammans vill du ha en större låda med många fack och en plats för dina halsband. Eller kanske har du bara många ringar. Du kanske vill ha ett smyckeskrin med många fack för alla dina ringar.

Du kanske har många örhängen eller armband. Välj då en förvaringslåda med många fack för att göra det lättare att organisera dina smycken.

Om du gillar halsband ska du se till att du har ett smyckeskrin med vertikal design och gott om utrymme för att hänga dem.
Stort Smyckeskrin Läder
▶ Produkt: Stort Smyckeskrin Läder

Vill du låsa smyckeskrinet ?

Vissa föredrar lås som en extra säkerhetsåtgärd mot nyfikna små barn som kanske tror att dina smycken skulle vara en bra kostymaccessoar. Lås är också bra om du planerar att bära dina smycken i smyckeskrinet när du reser.

Låsbart smyckeskrin

Smyckeskrin finns i många olika former, stilar och varianter. Oavsett om du redan äger många smycken eller bara några få och du vill utöka din samling med nya smycken som du har sett.
Att hitta det perfekta smyckeskrinet är en del av det roliga med att äga smycken. Smyckeskrin är också utmärkta gåvor för alla tillfällen, för människor i alla åldrar och för alla relationer. De hjälper oss att organisera våra smycken och skydda dem mot skador och förluster.

Skåp för smycken

Smyckeskåpen är perfekta för stora smyckessamlingar och ser ut som en byrå. Förändringen sker på insidan. Smyckeskåpen innehåller fack, vanligtvis gjorda av sammet, för att förvara dina små skatter. De många lådorna är mycket praktiska för att du enkelt ska kunna komma åt dina smycken. Vissa har vikbara sidor så att du kan hänga örhängen, halsband och hängen utan att de trasslar in sig. Deras stora storlek gör det möjligt att ha en spegel under locket, vilket kan vara mycket användbart.
Smyckeskrin Stort Vitt
▶ Klicka på bilden för att upptäcka produkten

Väggmonterade smyckeskrin

Väggmonterade smyckeskrin är idealiska för kvinnor med begränsat utrymme. De kan fästas på väggen som ett medicinskåp. De finns i olika former och storlekar, men principen är densamma. Flera fack för enkel förvaring av dina ringar med slitsar. Krokar för att hänga långa smycken som halsband och örhängen.

Dessa väggmonterade smyckeskrin har ofta en yttre spegel, vilket är mycket praktiskt för kvinnor och män som vill prova flera smycken innan de bestämmer sig.
Väggmonterade smyckeskrin

Varför välja ett väggmonterat smyckeskrin ?

Den främsta anledningen är utrymmet, eftersom de har ett stort förvaringsutrymme. Det andra skälet är att de är mycket originella, vi är inte vana vid att se ett stort väggskåp med smycken.
Halsbandsentusiaster kommer säkert att bli nöjda med det antal krokar som de har !

Armbanden kommer att vara snyggt ordnade, vilket gör dem lätt tillgängliga och dina halsband och kedjor kommer inte att trassla ihop sig. Med sitt eleganta utseende passar de perfekt in i modernt inredda utrymmen. Om du har många möbler på golvet och inte vill skräpa ner ditt utrymme med en extra möbel, är ett väggmonterat smyckeskrin en bra lösning på ditt problem.

Resesmyckeskrin

Även om vissa anser att de är föråldrade i dag är reseväskor ett utmärkt sätt att bära med sig smycken på resan. Det finns många olika storlekar på marknaden, beroende på hur mycket smycken du vill bära.

Resefodral är lämpliga för smycken med fack för ringar, örhängen, kedjor, halsband och hängsmycken. Det är viktigt att hålla dem väl åtskilda så att de inte skadar varandra genom stötar.
Resesmyckeskrin

Numera har många smyckeskrin för resor en spegel i locket, vilket kan vara mycket användbart för många av er.

Om du reser mycket och gillar att ta med dig flera smycken, är dessa reselådor mycket användbara. Du behöver inte oroa dig för i vilket skick de kommer att anlända.

Smyckeskrin med speldosa

Det här är en riktigt charmig klassiker. De kan rymma några smycken, men de används främst för att ge en originell touch till din inredning. De är ganska kompakta, och de flesta har flera vadderade fack för ringar, klockor och örhängen.

Vissa har brickor som är perfekta för armband och halsband. De dyrare speldosorna är tillverkade av porslin eller trä. Porslin är bräckligt på grund av materialets natur, så det är särskilt rekommenderat att det behandlas med omsorg och inte överbelastas med smycken. De kan också innehålla speglar.

Deras speciella egenskap är att de spelar vaggmusik när du öppnar locket. En liten ballerina dansar också till musiken.
Smyckeskrin med speldosa
▶ Smyckeskrin med speldosa

Dessa är utmärkta gåvor för barn. De är definitivt inte något du skulle köpa som huvudförvaringsplats för din samling, utan snarare som en särskild del av den, där du förvarar delar som har ett sentimentalt värde eller som du tycker är speciella.

Barn älskar ofta musikaliska smyckeskrin. De är charmiga och utgör fina souvenirer. De är också mycket lämpliga för barnsmycken.

Smyckeskrin i trä

Smyckeskrin i trä är mycket eleganta. De har flera olika fack i sitt inre. De flesta har ett gångjärnslock, medan andra har ett avtagbart lock. Vissa modeller har en bricka under huvudfacket.
De flesta har en sammetsinredning för alla dina smycken. Deras originella handgjorda design kommer att tilltala träälskare.
Smyckeskrin i trä
Precis som andra smyckeskrin kan dessa trälådor användas för att förvara dina smycken som har ett högt sentimentalt värde. De är utmärkta för att dekorera och ge ett estetiskt utseende till alla byråer.

Smyckeskrin för herrar

Smyckeskrin för män är i huvudsak avsedda för vardagssmycken. Men eftersom det inte finns så många olika smycken som män kan bära har användningen av smyckeskrin utvidgats till att även omfatta förvaring, en sida för klockor, manschettknappar, ringar och andra tillbehör.
Smyckeskrin Trä Herr
▶ Smyckeskrin Trä Herr
De flesta smyckeskrin har många fack, vilket gör det lättare att organisera de olika saker som man väljer att förvara i dem. En del av dem har brickor och speglar inuti locket, som ofta är gångbart. För att göra dem mer manliga är de vanligtvis täckta med svart eller brunt läder.

Slutsats

Det finns så många olika sorters produkter att det kan vara svårt att välja. Men vi har desto större chans att hitta den som passar exakt våra behov. Om du gillar naturliga och rena lådor kan du välja en smyckeskrin i trä. För kvinnor som älskar läder finns det ett stort utbud av smyckeskrin i läder. Tänk på vilka smycken du har och vilken typ av förvaring som passar bäst.

Smyckeskrinet kan vara mer än bara en plats för att förvara och skydda dina smycken, det kan vara ett subtilt sätt att uttrycka dig själv.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.