Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

5 Tips för att Förvara Smycken

Tips för förvaring av smycken

Alla som älskar smycken vet hur komplicerat det kan vara att organisera sig när man börjar ha en stor smyckessamling.

Du älskar de dyrbara smycken som du har samlat på dig under åratal av hårt arbete och smarta utgifter, men nu står du inför ett dilemma. Din samling är så stor att det är svårt att hålla reda på alla dina föremål. Du slösar dyrbar tid på din hektiska vardag på att hitta rätt ring, rätt halsband när du behöver det.

Lyckligtvis kan det vara lättare att organisera din samling. Med lite tid och rätt utrustning kan du enkelt organisera din smyckessamling så att du alltid kan hitta och komma åt de ädelstenar du behöver när du behöver dem.

I det här inlägget ger vi dig 5 bra tips för att förvara dina smycken så att du aldrig behöver oroa dig för att de ska gå förlorade eller skadas när du inte använder dem.

Läs också vår artikel: "Hur Förvarar man Smycken Bäst ?" om du vill förbättra din smyckesorganisation.

1. Använd ett smyckeskrin

Det bästa sättet att hålla dina smycken snygga och säkra när du inte använder dem är att förvara dem i ett smyckeskrin.

Samling av smyckeskrin

Smyckeskrin och smyckeskrin är idealiska av två skäl:

  • De ger dig en konsekvent plats att förvara dina smycken på och skyddar dem även från yttre väderförhållanden.
  • Ett bra smyckeskrin ger dig en mängd olika förvaringsalternativ, så att varje smycke i din samling kan få sin egen plats.

Den erbjuder många förvaringsmöjligheter för dina ringar, örhängen, halsband, hängsmycken, ringar, pärlor osv. Ett smyckeskrin hjälper dig också att utveckla en vana att lägga dina smycken på en särskild plats där de är lätta att hitta, i stället för att ha dem utspridda i hemmet.

Om du inte har mer utrymme på din byrå kan du använda dig av väggförvaring. Den är lätt att hänga på väggen och med dina smycken på den blir den ett vackert dekorativt inslag i rummet.

Smyckeshängare

Bild: Smyckeshängare

2. Uppdela och dela upp i avdelningar

Många smyckeskrin har olika sektioner och fack som du kan använda för att dela upp din samling och förvara smycken av samma typ tillsammans.

Du kan använda små fyrkantiga fack för att förvara t.ex. örhängen i par. Längre rektangulära fack kan användas för att förvara armband, och halsband kan hängas på nedfällbara sektioner med galgar.
Du kan till och med välja att dela upp dina smycken efter färg eller ädelstenstyp. På så sätt blir det mycket lättare att hitta specifika delar när du behöver dem. Det garanterar också att dina smycken inte trasslar ihop sig eller skadas eftersom allt förvaras i ett fack av rätt storlek.

3. Håll allt inom synhåll

Ett av de viktigaste skälen till att organisera dina smycken är att göra det lättare att komma åt vissa smycken när du behöver dem. Ett bra sätt att göra dina smycken mer tillgängliga är att se till att allt är synligt.

Många smyckeskrin har lådor och utvikbara fack som gör att du kan se hela din samling. Vissa smyckeskrin och displayer har till och med genomskinliga toppar och lock så att du alltid kan se dina smycken. Det gör det lättare att se och identifiera vissa plagg som du vill ha utan att slösa bort din dyrbara tid.

En smyckeshållare kan också vara en bra förvaringsidé. Du kan hänga dina smycken på krokarna så att de är fullt synliga. Det finns flera välkända modeller som smyckesträd och enkla smyckeshållare.

Samling av smyckesträd

4. Att ha dina smycken lättillgängliga

För större smyckessamlingar är det kanske inte möjligt att ha alla smycken lättillgängliga. Det betyder att det bästa sättet är att se till att de smycken som du bär varje dag är de mest lättillgängliga. Du bör alltid förvara de smycken som du bär oftare på platser där du lätt kan hitta dem, till exempel på toppen eller framsidan av en förvaringslåda.

Smycken som du bär sällan eller bara vid speciella tillfällen kan förvaras längst ner i ett smyckeskrin eller i en smyckesvitrin som i en smyckesaffär.

5. Förvara dina smycken på ett säkert sätt

Det är en bra idé att investera i ett bra låsbart smyckeskrin om du har många värdefulla föremål i din samling. Ett smyckeskrin utan lås kan räcka till för smycken, men för dina mest värdefulla smycken vill du definitivt ha något säkrare.

Låsbart Smyckeskrin

Bild: Låsbart smyckeskrin

För dina dyraste smycken kan du överväga att köpa ett riktigt smyckeskåp. Ett låsbart smyckeskrin håller dina smycken säkra och skyddade från tjuvar. Du kan sova mycket lugnare när du vet att dina värdesaker alltid kommer att vara kvar där du lämnade dem.

Slutsats

Det är mycket viktigt att hålla din smyckessamling organiserad om du vill se till att dina smycken får ett så långt och lyckligt liv som möjligt. Det förhindrar också att du tappar bort dina dyrbara smycken. Att investera tid och pengar i att hålla ordning på dina smycken kommer säkert att löna sig i längden.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.