Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Smyckesträd DIY: Hur gör man ett Smyckesträd ?

Smyckesträd DIY

Vi älskar smyckesträden av två anledningar: förutom att de gör det mycket lättare att välja smycken, kan du också betrakta deras skönhet när som helst. Smyckeshållaren är ett verkligt dekorativt tillbehör som gör det mycket enklare att organisera halsband, armband och andra gyllene örhängen och på så sätt blir dina smyckessamlingar till verkliga konstverk. Oavsett om den är tillverkad av naturträ, pappershandduksrullar, brons eller sammet är det en mycket originell smyckesorganisatör som du enkelt kan göra själv med lite fantasi, tålamod och armbågsfett.

Smyckesträd

De olika metoderna för att göra ett smyckesträd

Det finns ett smyckesträd som kan ge liv åt dina smycken. Oavsett om du väljer att placera den i ditt sovrum, i en butik eller i ett annat rum i huset. Den här hållaren är lika lämplig för smycken i massivt guld eller silver som för de smycken vi älskar. Det är det perfekta föremålet för att visa upp alla dina halsband, örhängen, ringar, pärlor och resten av din prinsessoutfit.  Ta bara en titt på "guldsmycketrädet" för att se vad jag menar. Har du ställt dig själv inför utmaningen att göra en smyckeshållare som ser ut som du själv och letar du efter en handledning om hur du gör en display som kommer att stå stolt på din byrå ? Då har du kommit till rätt ställe.

Det finns många sätt att skapa ett värdigt smyckesträd. Du kan göra den av metall eller trä, men också av kartong, Fimo, plast eller till och med koppar. Allt beror på vad du vill göra med den, men också på vilken typ av smycken du vill hänga på den. För att hålla dina vackraste juveler behöver du en solid bas för att undvika olyckor.

Hur gör man ett enkelt smyckesträd ?

Det enklaste och snabbaste sättet att göra ett smyckesträd av trä hemma är förmodligen så här. Vi börjar med att skaffa en vas eller ett stativ som kommer att användas för att hålla trädets kropp. Du behöver en ganska tunn vas vars höjd motsvarar höjden på de grenar du använder. När du har valt stöd måste du hitta små trädgrenar av lämplig storlek. Det vill säga att du ska klippa små grenar i den längd du vill ha, beroende på vilka smycken du ska hänga på dem. När dina små trädgrenar är väl trimmade och fria från onödiga löv, rengör dem ordentligt för att ta bort smuts och förbereda dem för målning.

Spraymåla dem nu i den färg du vill ha och placera alla grenar i vasen. Helst ska den sticka ut naturligt från vasen, så att du kan bära dina små juveler på ett säkert och intuitivt sätt.

Vad händer härnäst ? Det var allt. En barnlek, eller hur ?

Träd smyckeshållare DIY

Är inte detta en fantastisk utställning för dina originalsmycken? Förvara tunga smycken som halsband, långa halsband, armband och andra hängen på de starkaste grenarna mot stammen. Örhängen kan hängas parvis i grenarnas ändar. Det fina är att den här typen av smyckesställ kan växa med dig. Du kan alltså flytta den som du vill, på ett skåp eller en hylla, men också måla om den när du tröttnar på den och vill förnya din inredning.

DIY smyckesträd av drivved

Detta kräver lite mer arbete, men inget är omöjligt för den som har möjlighet, eller hur ? Det här smyckesträdet kommer säkert att förföra dig och är perfekt för att ta hand om många av dina accessoarer, ringar, örhängen och andra föremål. Drivträet är det viktigaste elementet i din konstruktion. Det krävs lite letande i skogen eller vid havet, men du kan också köpa drivved på vissa specialiserade webbplatser. När du har fått den kan du välja att måla den eller låta den vara i sitt naturliga skick.

Smyckesträd i drivved DIY

För att se till att smyckeshållaren håller sig på plats måste du hitta ett stöd. Steg ett är att skapa ett stöd med alla små grenar av drivved. Du måste skruva ihop dem för att få dem att stå, så den här handledningen kräver lite av en hantverkare. Det kan vara som ett träd, men det är inte obligatoriskt, ha kul, gör så att det ser ut som du. Borra sedan ett hål i stödet och skruva fast trädet för att stabilisera det.

Om du gillar DIY-smyckesförvaring borde vår artikel "hur man gör en DIY-smyckeshållare" också tilltala dig.

DIY smyckesträd i metall

Det här är DIY-smyckesträdet. Du behöver en metallplatta, markörer, en bågfil, en fil, en borrmaskin och metallstänger. Om denna lista över verktyg låter lite skrämmande ska du inte få panik, det låter mer komplicerat än vad det egentligen är. Sök först på internet efter smyckesträdstilar som inspirerar dig. När du har hittat ditt drömträd är allt du behöver göra att skriva ut formen på ett papper. Klipp av pappret så att du bara har trädets mönster kvar.

Huvuddelen av arbetet börjar:

  • Ta metallplattan och använd mallen för att rita upp konturerna av smyckesdisplayen med en tuschpenna.
  • Skär ut metallplattan noggrant efter ritningen med en bågfil.
  • Fila utklippningen för att undanröja risken för skador och för att få rena, mjukare kanter.
  • Skapa de skåror som ska användas för att hänga upp smyckena med hjälp av en borrmaskin och lämpliga stavar.
  • Gör flera hål i trädets grenar, som du vill. Du kan enkelt hänga upp dina örhängen, men även armband, medaljonger och andra smycken.
  • Böj trädets bas en aning med en skruvmejsel så att det står upprätt och är helt stabilt.
  • Applicera ett lämpligt färglager för att förhindra att metallen oxiderar.

Slutsats om DIY-smyckesträdet

Sammanfattningsvis kan man säga att smyckesträdet att dekorera är det bästa sättet att presentera smyckena på ett harmoniskt och konstnärligt sätt. Med den här guiden kan du nu enkelt göra den som du tycker bäst om. Smycketrädet lyfter fram alla små skatter som kommer att visas på det och ger dig snabb tillgång till dem. Originell och raffinerad, du kan dekorera den på vilket sätt du vill.

Det här DIY-smyckesträdet sticker ut från alla industriella produkter tack vare den personliga touch som du lägger till det. Den passar perfekt in i din inredning. Dekorera grenarna med dina favoritprydnader. Om du letar efter ett smyckesträd och inte vill göra det själv eller om du helt enkelt inte har tid, kan du besöka vår butik. Vi erbjuder den mest originella smyckesförvaringen med smyckeskrin, smyckeskrin, smyckeshyllor och till och med presentationsställ. Med vårt breda urval av smyckesorganisatorer hittar du säkert något som du gillar. Det är en bra presentidé till Mors dag eller helt enkelt till en födelsedag.

Smyckeskrin

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.