Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Hur Rengör man Samycken av Vitguld ?

Samycken av Vitguld

Smycken, diamanter och karat, ädelstenar och zirkonium. Om dessa ord talar till dig är det utan tvekan så att du älskar smycken och vackra smycken 🥰 De är utan tvekan en förlängning av dig själv. Du älskar dem med kärlek och passion och bevarar dem som ditt ögonäpple (vissa av dem kostar dig visserligen priset för ett organ, så du ser till dem som olja på elden).

På goda råd från din favoritjuvelerare är du noga med att förvara dem omsorgsfullt och hemma har halsband, ringar, armband, örhängen och klockor alla sin egen plats. Till och med dina vackra hårspännen har sitt eget utrymme, det är helt klart!

Ja, men så här ligger det till: du har under några veckor märkt att vissa av dem har tappat sin glans 💎 Vid daglig användning kan damm ansamlas på metallen och på så sätt förändra dess glans. Du vill ge dina vackra signetringar och dina favoritrullar en liten ansiktslyftning.

Vi har sammanställt några tips och mormors recept för att hjälpa dig att hålla dina favoritsmycken i vitguld skinande! De kommer att fortsätta att glittra under alla omständigheter !

Smyckeskträd

Hemligheten: lite regelbundet underhåll

För att se till att dina smycken håller genom åren och behåller sin skönhet krävs regelbundet underhåll. Länkarna på ljusa smycken, som en kedja i vitguld, tenderar att bli smutsiga och detta syns ännu tydligare på den här typen av färg.

Med hjälp av en mjuk borste som torkar överallt och en mjuk trasa kan du göra en enkel rengöring för att hjälpa dina smycken att klara av det dagliga slitaget. Den här rutinen är mycket effektiv och kräver lite underhåll och kan snabbt bli din favoritrutin. Vem säger att städning måste vara en syssla?

Rengöring och blank vitguld: vi berättar hur du gör det

Det är bra att veta att vitguld kan få olika nyanser och bli gult med tiden och med slitage, vilket faktiskt är metallens sanna färg. Ingen panik, vi berättar hur du ska göra.

Rhodiumplätering

Vitguldsmycken är ofta belagda med en tunn film av rhodium. Oavsett om det är en ring, en manschett eller en signetring är alla smycken täckta med rhodium, som används för att skydda materialet. Det är dock möjligt att filmen bleknar med tiden. För att ge dina accessoarer den glans de förtjänar och det skydd som följer med den är det därför lämpligt att låta rhodinera dem vart tredje till femte år.

Och vem är bättre lämpad för detta än din favoritjuveler? Det är bra att veta att denna hantering kräver en liten polering i förväg som tar bort lite material från objektet, så du behöver inte få panik om du tycker att det är lite finare efter operationen.

Tvålvatten

Vill du ha en snabb och enkel glans ? Inget kunde vara enklare:

  • Blötlägg dina smycken av vitguld i tvålvatten
  • Gnugga dem sedan med en mjuk trasa.
  • Skölj dem med varmt vatten.
  • Torka dem väl

Vi rekommenderar att du använder en liten bomullspinne för att absorbera överflödigt vatten som kan ha sipprat in i de minsta hörnen.

Bikarbonat av soda

Bakpulver är ett formidabelt vapen och ett riktigt trollspö! Den används till allt, till hela huset. För dina smycken i vitguld är det också en viktig bundsförvant. Lägg din samling av tillbehör i några minuter i en bassäng med varmt vatten där du tidigare har lagt en matsked bakpulver. Garanterad glans !

Använd tvättmedel

Så här gör du:

  • Koka upp lite vatten
  • Tillsätt en dos tvättpulver
  • Placera dina smycken på vattnet
  • Låt det koka i två minuter.
  • Ta ut dem och skrubba dem vid behov med en liten mjuk borste.
  • Skölj med rent vatten

Allt du behöver göra är att njuta av deras vackra glans!

För att bevara glansen på dina vitguldsskatter så länge som möjligt måste du i allmänhet ta bort allting. Det stämmer, innan du går och simmar, idrottar, gör hushållsarbete eller gör lite pyssel, kom ihåg att ta av dig dina dyrbara ringar och vigselringar. Ta bort långa halsband, chokers och tunna halsband. Hänger du upp örhängen och chips? Detsamma gäller för att ta bort dem!

På så sätt skyddas dina smycken från stötar, damm, fukt och oxidation. Var medveten om att det är mycket, mycket, mycket, starkt avrådigt att rengöra dina smycken med rengöringsmedel avsedda för silverbestick, med risk för att din juvelerare eller juvelerare slår dig på fingrarna. Ta hand om dina smycken av ädelmetaller och känsliga legeringar, detta är den regel du ska följa. Dina fina stenar kommer att tacka dig.

Och det är bra också, för vi har ett brett utbud av smyckeskrin, så det finns ingen ursäkt för att lämna din smyckessamling liggande !

 

Smyckeskrin

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.