Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Hur Rengör man Bärnstenssmycken ?

Rengöring av Bärnstenssmycken

Naturlig bärnsten, som ofta kallas gul bärnsten på grund av sin färg, är en fossiliserad kåda. Ja, tvärtemot vad du kanske tror är bärnsten inte ett mineral, även om det ofta betraktas som en ädelsten.

Den utsöndras faktiskt av mycket gamla barrträd 🌲 (som bildades för 50 miljoner år sedan) och varierar från vitt till svart genom olika gula nyanser, inklusive den berömda solgula.

Enligt olika trosuppfattningar och kulturer förknippas bärnsten med många egenskaper. Vissa människor använder bärnstenshalsband för att lugna sina barn när de får tänder, andra för att stimulera blodcirkulationen och åter andra för att bekämpa stress och depression.

Detta mycket speciella harts är också mycket populärt i stenterapi, särskilt eftersom det vid kontakt med huden frigörs små molekyler av bärnstenssyra, kamfer och terpener, vilket har mycket goda effekter på vår hälsa.

Men låt oss inte prata för mycket, låt oss prata bra. Precis som dina vackraste klockor, dina setringar eller din vigselring förtjänar bärnstens smycken en liten rengöring då och då.

Örhängeshållare

Rengör snabbt dina bärnstenssmycken i 3 steg

När du talar om smycken måste du veta att även om du inte alltid har lust och motivation måste du rengöra dina små skatter då och då om du vill att de ska hålla i många år.

Så för dem som vill göra rätt sak utan att lägga ner två timmar på det här är tre steg att följa för att underhålla dina armband, halsband och andra bärnstenssmycken.

Enkel och effektiv rengöring

För att göra detta följer du de här stegen:

  • Börja med att gnugga smyckena försiktigt med tvålvatten eller citronsaft utspädd i vatten.
  • Skölj den med rent vatten.
  • Torka av den med en mjuk trasa och tveka inte att gnugga in lite sötmandelolja på den (det är den lilla touch av mjukhet som gör skillnad).

Armband i bärnsten

Det var ändå inte jättekomplicerat, du kommer att klara det 🤓 ?

Detta mycket enkla lilla protokoll ska göras ungefär en gång i månaden, eller till och med varannan månad. Detta är mer än tillräckligt. Men för de mer galna bland er finns här ytterligare några små knep för att rengöra era olika bärnstenssmycken.

Liten kemtvätt av dina smycken

Det kan inte bli enklare! Använd en liten mjuk borste och en liten trasa och gnugga försiktigt smyckena för att ta bort damm som kan ha kommit in. Borstens borststrån kommer in i de allra minsta vrårna på t.ex. dina ringar och örhängen. Enkelt och effektivt, vi älskar det!

Tvätta med en droppe schampo

Återigen är det bara att doppa din lilla juvel i en bassäng med varmt vatten blandat med en droppe av ditt favoritschampo. Låt smycket ligga i blöt i cirka tjugo minuter. Skölj med rent vatten och polera Amber med en mikrofiberduk. Torka den med en mjuk trasa och du är klar 🤩 !

Halsband av bärnsten

Återställer glansen och gnistan i dina bärnstenssmycken

Genom användning, men också helt enkelt på grund av tidens gång, har bärnsten en tendens att förlora sin glans. Damm, ljus, föroreningar och det enkla faktum att du regelbundet bär ditt föremål som accessoar med allt vad det innebär (gnidning, svett osv.) gör att ditt föremål ändrar färg och förlorar sin glans.

Detta är dock inte oåterkalleligt. För att hjälpa din vackra hartsjuvel att behålla sin glans måste du bara ge den lite hjälp. För att göra detta kan du polera bärnstenen lite med olivolja (eller sötmandelolja) då och då, vilket har fördelen att det polerar bärnstenen och ger den näring. Det är viktigt att torka med en mjuk, torr trasa innan du förvarar eller bär ditt föremål.

Om det trots att du gnider lite med en av dessa två oljor fortfarande finns en lätt ogenomskinlig slöja, kan du upprepa processen genom att tillsätta en droppe citron till sötmandeloljan. Gnugga på ett dynamiskt och känsligt sätt med en mikrofiberduk och glöm inte att torka föremålet väl.

Bärnstenssmycken

Som vegetabiliskt material har bärnsten behållit vissa egenskaper, särskilt sin "levande" aspekt. Precis som du tar hand om dina växter är det viktigt att ta hand om din bärnsten om du gillar den.

Var dock försiktig så att du inte gör några små misstag: detta material uppskattar inte alls de kemiska ämnen som kan angripa det djupt och fördärva det. För att undvika skador på dina smycken bör du undvika alla rengöringsprodukter som innehåller aggressiva ämnen. Behandla naturen med naturliga produkter, inget annat!

Att lägga undan dina smycken: tipset som fungerar varje gång

Vi säger det hela tiden i våra bloggartiklar (men vi vet bättre): att förvara dina smycken är det bästa råd vi kan ge dig.

Smyckeskrin, smyckesträd och andra förvaringsdisplayer och tillbehör - du har ett stort urval. Oavsett om det gäller halsband, berlocker, örhängen eller till och med signetringar är det bästa sättet att bevara dem väl är att se dina favoritplagg genom åren.

Dina bärnstenstillbehör är inget undantag från denna regel. Rengöring och underhåll är grundläggande, men det kommer att vara förgäves om du låter dina stenar ligga kvar. Din juvelerare kommer att bli glad, och det kommer du också att bli !

Smyckeskrin

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.