Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Hur Rengör man Stålsmycken ?

Rengöra Stålsmycken

Det finns många fördelar med smycken i rostfritt stål ! Förutom att vara mycket robust är detta material motståndskraftigt mot vatten, korrosion, oxidation, rost och till och med fukt.

Dessutom är den hypoallergen, så den kan användas av alla hudtyper, även de mest känsliga och allergiska.

Därför används rostfritt stål ofta i smycken: armband, ringar, örhängen, halsband... Tack vare alla dess egenskaper får vi smycken som är både lyxiga och fina, men också prisvärda, extremt kvalitativa och robusta.

Som alltid tycker vi dock att det är viktigt att påpeka att även om smycken i rostfritt stål är mycket starka måste de förvaras på rätt sätt. Smyckeskrin, smyckesträd och smyckeshållare är idealiskt utformade och oändligt variabla, så utnyttja dem.

Smyckeskrin

Rostfritt stål, det mycket speciella stålet

Visste du att rostfritt stål har en mycket speciell egenskap ? Den består av en legering av järn, krom och kol och har förmågan att återskapa sitt eget skyddande skikt vid yttre angrepp. Det är faktiskt ett självskydd.

Denna egenskap motiverar dess livslängd, men också dess motståndskraft och det faktum att den inte försämras, inte ens i kontakt med vatten, ibland aggressiva produkter eller svett. Materialet är av högsta kvalitet och är verkligen en mästare inom sitt område.

Det häftigaste är att det trots alla fördelar inte är mer underhållskrävande än sina kusiner, silver-, guld- eller finsmycken, när det gäller underhåll. I själva verket är det tvärtom.

Det kan dock fortfarande samlas damm och andra små, oattraktiva rester, så en liten rengöring då och då skadar inte heller.

Vi har sett er lata små smyckesrensare! Ja, stål är bra, men du måste ändå underhålla det från tid till annan.

Mormors små medel för rengöring av smycken av rostfritt stål

Vatten och tvål: enkelt och effektivt

Den som inte har lite tvål hemma bör genast ge sig till känna! Att rengöra dina smycken i rostfritt stål är säkert en av de enklaste sakerna att göra. Lite svart tvål, Marseille-tvål eller diskmedel och det är allt. Detta är mer än tillräckligt för måttligt smutsiga tillbehör.

Om dina smycken däremot inte har underhållits på länge får du andra knep för att tvätta dem ordentligt.

Så här går det till:

 • Tvätta stålsmyckena med din milda favorittvål.
 • Skölj den noggrant med rent vatten för att avlägsna all smuts och alla tvålrester.
 • Torka av föremålet med en mjuk, torr trasa tills fukten är helt absorberad.
 • Allt du behöver göra är att njuta av att din lilla skatt är ren och skinande!

En dos bakpulver och lite armbågsfett

Bakpulver är en produkt som kan användas till allt. Bakpulver rengör ditt hus, dina textilier och ibland dina rör och är också den bästa vännen till många av dina smycken.

Om du inte känner till det (du måste rätta till det misstaget snabbt) består detta naturliga rengöringsmedel av små bollar, så de glider lätt in i alla hörn och vrår på dina favoritföremål och gör dem rena och fina. Det bästa av det bästa!

Konkret går det till så här:

 • Blanda en sked bakpulver med lite vatten till en pasta.
 • Gnid försiktigt in pastan i smyckena med en mjuk trasa, borste eller tandborste.
 • Skölj noga så att inga rester av bikarbonatpastan finns kvar på smyckena.
 • Torka föremålet väl för att undvika kvarvarande fukt.
 • Ännu en gång, beundra ditt vackra, rena objekt.

Citron och vit vinäger

Precis som bikarbonat är citron och vit vinäger mycket bra rengöringsmedel för din inredning och även för att underhålla dina smycken i rostfritt stål. Med dessa produkter kan du använda flera olika metoder.

Den första metoden är den snabbaste, se själv:

 • Blötlägg en mikrofiberduk, en ren svamp, en mjuk, ren trasa eller någon annan mjuk, torr och ren trasa med citronsaft eller lite spritvinäger utspädd med vatten.
 • Gnugga försiktigt smyckena i cirkulära rörelser.
 • Skölj med vatten och torka ordentligt tills fukten är helt absorberad.
 • Njut av ditt föremåls glans och briljans

Följande metod används:

 • Blötlägg smyckena i citronsaft eller en blandning av vatten och vit vinäger, som du hällt i en behållare.
 • Låt det verka i några minuter.
 • Skölj smyckena noggrant och avsluta rengöringen med en ren trasa.

Försiktigt: ren hushållsalkohol, t.ex. blekmedel eller rengöringsmedel, skulle vara för slipande för dina stålsmycken och kan orsaka oxidering av dem. Var därför försiktig så att de inte kommer i kontakt med varandra.

Den rena trasan: dina smyckens bästa vän

En ren trasa och ett kammarspö är ett bra knep för att få dina smycken att glänsa och återställa deras glans om de börjar bli anlösta och tappa sin glans. Denna typ av underhåll gör det möjligt för dem att återuppbygga ett skyddande skikt och på så sätt stå emot de olika gnidningar, stötar och olägenheter som uppstår vid daglig användning.

Denna rengöring är i själva verket en liten ritual som ska utföras dagligen. Det är mer än bara en rengöring, det är framför allt ett sätt att få smyckena att glänsa: med en liten trasa eller en sämsklapp kan du polera och gnugga dina smycken försiktigt i små cirkulära rörelser, en barnlek!

Rengöringsprodukter som är särskilt utformade för smycken

Förutom mormors medel är vissa smyckesrengöringsprodukter, som du hittar i smyckesbutiker eller hos en smyckesgrossist, mycket effektiva.

De är mycket effektiva mot repor, som är nästan omöjliga att behandla med helt naturliga produkter (även om tandkräm är till stor hjälp i den här typen av fall).

Med dessa tips och tricks hoppas vi att dina smycken i rostfritt stål återfår sin ursprungliga skönhet och glans. Om du tar hand om dina stålsmycken är de tidlösa och tidlösa, och om du tar hand om dem kommer de att gå igenom generationer och lämna ett litet spår av dig till dina efterkommande.

Smyckeshållare

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.