Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Hur Rengör man Diamantsmycken ?

Rengöra Diamantsmycken

Diamanter är kända för att vara kvinnans bästa vän och har väckt hennes begär sedan tidernas begynnelse. 💍

Denna mycket speciella ädelsten är först och främst en av de allotropa formerna av fast kol. Enkelt uttryckt är det en av formerna av kol under tryck. Anledningen till att den är så dyrbar är också att den är extremt svår att bryta. Polering, infattning, montering - dessa stenar är resultatet av en riktig guldsmeds arbete och kräver mycket arbete innan de kan hittas och visas i butikerna.

Om du är den lyckliga ägaren av denna otroliga juvel ligger det i ditt intresse att skydda den så mycket som möjligt från livets faror. Till och med diamanthandlare kommer att säga att även om den är evig, bör man inte ta lätt på underhåll och rengöring av den.

Halsbandshållare

Rengöring av vita diamantringar med vatten och mild tvål

Detta är ett tips som ofta ges när vi talar med dig om hur du ska sköta dina smycken. Och det är inte utan anledning, det är nästan ABC för smyckesrengöring. Förutom att det är väldigt enkelt, har vi alla lite tvål och vatten hemma. Det finns alltså ingen ursäkt för att undvika detta steg.
För säkerhets skull bör du använda en mild, naturbaserad tvål för att undvika att dina diamanttillbehör skadas.

  1. Häll först lite varmt tvålvatten i en skål.
  2. Låt ringen eller halsbandet ligga i det i cirka 15 minuter.
  3. Med en liten borste med mjuka borst eller en tandborste med mjuka borst kan du försiktigt skrubba juvelen för att ta bort oönskad smuts och damm som kan vara inbäddat i den.
  4. Skölj din dyrbara juvel med kallt vatten och torka den med en mjuk trasa tills vattnet är helt absorberat.

Diamantringar

Användning av en speciell diamantprodukt

Visste du att det finns många produkter som är speciellt utformade för att rengöra och underhålla diamanter ? Dessa produkter finns inte överallt, men juvelerare eller guldsmedshandlare kan ge dig råd om hur du hittar dem, om de inte säljer dem själva.

Om du köper dem är de både billiga och mycket praktiska eftersom de är snabba och effektiva.

Var dock noga med att ta hänsyn till smyckets infattning. Beroende på sammansättningen (guld, brons, koppar, silver, platina etc.) måste du välja rätt produkt för att undvika risker.

Ultraljudsrengöraren: diamanträknaren

Instrumentet används i smycken och är utan tvekan en av guldsmedens favoritleksaker. Om de länge har varit otillgängliga för oss smyckesälskare som tillhör gemene man, är de nu tillgängliga för oss! Naturligtvis är de som säljs till allmänheten inte lika effektiva som smyckespecialisternas, men det spelar ingen roll eftersom de gör det du behöver dem till, dvs. att rengöra dina diamantringar effektivt. (Jag säger "dina" diamanter, och om du verkligen tillhör kategorin människor som har flera av dem är du avundsjuk för att du tar väl hand om dem).

Diamantsmycken

Innan du investerar i den här maskinen bör du be om professionell rådgivning för att inte riskera att skada dina kläder.

Soda, tandkräm och bikarbonat: en felaktig uppfattning

Du kommer förmodligen att läsa många artiklar, tips och råd på internet där du läser att det är ett bra sätt att rengöra din diamant med välkänd soda. Det kan vara sant, men vi rekommenderar det inte. Vi rekommenderar inte heller bikarbonat, som vanligtvis är en produkt som vi tycker mycket om. Anledningen till att vi är tveksamma är att dessa ingredienser innehåller olika ganska kraftfulla ämnen och att det därför är fullt möjligt att de gör mer skada än nytta för ditt smycke. Även om den är mycket motståndskraftig är den fortfarande mycket värdefull och vi vill inte utsätta dig för onödiga risker.

Återuppliva och bevara briljansen i din solitärdiamantring

Vem vill inte se sin juvel glittra i alla lägen? Naturligtvis vill vi att den här typen av skatt ska gå genom åren och följa med oss hela livet. Här är några tips som hjälper dig att bevara smyckenas glans och göra dem som ser dem avundsjuka.

  • Ta alltid bort dina diamantsmycken, särskilt ringarna, när du utför manuella arbeten eller bär handskar.
  • Ta av dig smycken när du idrottar.
  • Badda eller duscha inte i den.
  • Se till att de inte skadas av hushållsprodukter.

Diamant hängsmycke

Och eftersom vi är experter på området, kom ihåg att alltid förvara dina smycken i lådor. Våra smycken är mycket mer än bara en modeaccessoar, oavsett om de är försedda med ädelstenar, safirpärlor eller kostymsmycken. Våra vigselringar, signetringar och kedjearmband följer ofta med oss genom viktiga skeden i våra liv och berättar våra historier.

Vi rekommenderar att du förvarar dina ringar, armband och örhängen omsorgsfullt i anpassade smyckeskrin som inte ger utrymme för olyckor. Väl uppvärmda i sina små lådor kommer din smyckessamling att kunna gå igenom många prövningar tillsammans med dig och dina ädelstenar kommer att bli nästan tidlösa.

Behöver du få vissa föremål värderade? Säljer du dina antika smycken och behöver bara mer information? Du kan vända dig till gemmologer, gå till gemmologicenter och be experterna om ett äkthetsintyg. Oavsett om det är för att utvärdera ett potentiellt arv, för att informera dig eller för att kunna sälja dina smycken är det alltid bra att få veta mer om ursprunget och sammansättningen av våra favoritsmycken.

smyckesträd

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.