Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Hur Förvarar man Smycken Bäst ?

Hur förvarar du dina smycken

Våra bästa tips för att förvara dina smycken

När du kommer hem är du förmodligen van vid att ta av dig smyckena som du har på dig under dagen. Det är inte ovanligt att vi tappar våra ringar på köksbänken, lämnar halsbandet på nattduksbordet eller tappar ett örhänge mellan soffkuddarna.

Efter alltför många sökningar efter ett borttappat smycke har vi alla utvecklat vanor för att hålla vår samling ordentligt organiserad. Med en smyckesorganisatör kan du ha hela din samling på ett ställe och minska förlusten avsevärt. Genom att förvara dina smycken på ett bra sätt kan du bevara deras skönhet och skick. Och det ökar också sannolikheten för att du faktiskt bär dina smycken !

Om du är en smyckesälskare och har en vacker samling som du bryr dig om, vill du förmodligen hålla den i gott skick i flera år. Oavsett vilken typ av smycken det är, om du har en särskild plats att förvara dem på är det mycket mindre troligt att du tappar bort dem. Du kan känna dig trygg i vetskapen om att din smyckessamling är säker. Vissa smycken är mer ömtåliga och lätt repade än andra, så det är mycket viktigt att se till att de förvaras på rätt sätt för att behålla sin briljans. Smycken som inte förvaras på rätt sätt kan skadas eller gå förlorade med tiden.

Läs också vår artikel "5 tips för förvaring av smycken" om du vill förbättra organisationen av dina smycken.

Smyckeskrin för kvinnor

Spara tid varje dag !

De allra flesta kunder berättar för oss att det är en av våra främsta prioriteringar att organisera sin smyckessamling. Och många av er letar efter sätt att förvara era smycken på ett enkelt sätt. Spara tid varje dag genom att organisera dina smycken på ett sätt som gör det enkelt för dig att välja halsband, örhängen och andra vardagssmycken. På morgonen behöver du inte leta efter var du lämnade dina smycken kvällen innan.

I följande guide beskrivs de tips du behöver för att bevara dina smycken så att de kan ge dig och din familj glädje i många generationer. Här är våra bästa tips om hur du förvarar dina smycken!

Hur organiserar jag mina smycken ?

Vissa smycken är tillverkade av metaller som är lättare att repa än andra. Om de kommer i kontakt med varandra i en låda kan de skada varandra. Därför är det viktigt att välja en smyckesorganisatör som innehåller fack för att se till att dina smycken inte rör vid varandra. Den kemiska blandningen av metaller som används vid smyckestillverkning kan också skapa oxidation eller anlöpa. Välj ett förvaringsutrymme som håller dina smycken åtskilda.

Det hjälper dig också att hitta det du behöver direkt. Den mest effektiva och praktiska lösningen är smyckeskrinet. De finns i olika storlekar och material för att passa din smak. De kan hålla hela din smyckessamling åtskild och synlig.

Att hålla ordning på smyckeskrinet har många fördelar. Om smyckena inte är blandade finns det ingen risk att ett smycke trasslar in sig eller att det reder ett annat. Om du har bråttom kan du också hitta de smycken du letar efter omedelbart.

För att göra det lättare att organisera dina smycken kan du välja en smyckeskrinstyp som har olika tillbehör för att enkelt organisera alla typer av smycken. Till exempel krokar för att hänga halsband och hängen, sammetsslitsar för att arrangera dina ringar sida vid sida och även lådor för större smycken som halsband och armband.

 

Kategori av smyckeskrin

 

Hur ska jag förvara mina halsband ?

Det är bäst att förvara halsband och hängen separat så att de inte trasslar ihop sig. På så sätt kan du också lättare hitta det du söker. Det finns smyckeskrin med särskilda fack för halsband. Det är mycket praktiskt att ha hela samlingen på ett och samma ställe. Du kan också hänga dem på en smyckeshållare som visar upp dem som en smyckesdisplay. Vår favorit för tillfället är smyckeshållaren. Du kan enkelt hänga dina halsband i grenarna utan att de trasslar in sig och ger ditt rum en originell dekoration.

Kategori av halsbandshållare

Hur förvarar man örhängen ?

Innan du lägger dem i smyckeskrinet eller på smyckeshyllan, se till att du förvarar örhängena parvis så att det är lättare att hitta dem när du vill bära dem igen. Vissa av våra smyckeskrin har speciellt utformade hål för att fästa örhängen bredvid varandra.

Fördelen med att hänga örhängena på ett smyckeskrin är att du kommer åt dem snabbare. Örhängehållaren är mer synlig än ett smyckeskrin och är utformad enbart för att organisera denna typ av smycken. Det finns platser för att enkelt hänga olika kategorier av örhängen. Dess originalitet kommer att framhäva dina smycken som alltid kommer att vara synliga och samtidigt försköna din dekoration.

Smyckeskrinet passar bättre om du vill transportera dina örhängen eller om du föredrar att lämna dem i en förvaringslåda. Genom att stänga in dem i en låda är de också bättre skyddade mot damm och oxidation.

Om du föredrar att ha dina smycken synliga hela tiden är smyckesställ och -displayer en bra lösning. Du som föredrar att ha allt på ett ställe kommer att gilla smyckeskrinet. Det finns också smyckeskrin för örhängen som har tillräckligt med utrymme för att förvara upp till 30 par.

kategori av örhängehållare

Hur förvarar man ringar ?

Ringar har fördelen att de inte trasslar in sig, till skillnad från halsband och kedjor. På grund av sin storlek kan de lättare gå förlorade om de inte förvaras på rätt sätt.

Om du köper din ring i en smyckesaffär får du den i ett litet fodral som håller den välbehållen. När din ringsamling växer kommer du att ha flera ringfodral, vilket inte är idealiskt för förvaring.

Vissa smyckeskrin är speciellt utformade för en stor ringsamling. Du kan sätta in dem mellan de små sammetsringarna. Dina ringar hålls säkert på plats, vilket förhindrar att de slås runt och skyddar dem från damm. Du har fördelen att kunna organisera dem i rader och välja dem snabbt.

Stora smyckeskrin ger tillräckligt med utrymme för att organisera dina dyrbara ringar. Om din smyckessamling inte främst består av ringar bör du ha plats för att ha allt på ett ställe.

Förvaring av ringar

Hur förvarar man armband ?

Alla har idag armband, de har blivit mycket vanliga. Det finns många olika typer för alla.

Om du har många armband kan du överväga en armbandshållare. Vissa kan rymma många armband. Det blir lättare att sortera dem och sparar tid.

Väggmonterade förvaringsutrymmen är också mycket användbara om du inte har så mycket utrymme hemma. Dessa smyckeshyllor kan monteras på väggen och kommer att förgylla inredningen i ditt rum. Det finns väggmonterade smyckeshållare för alla smaker och färger.

samling av armbandshållare

Var ska du förvara dina smycken ?

Dina smycken ska förvaras på ett rent och torrt ställe, t.ex. i ett smyckeskrin eller ett fodral med tyg. Det går också bra att använda en vanlig låda, om du lindar in varje enskilt fack i silkespapper eller sammet.

När du köper ett smycke får du vanligtvis en speciell påse eller ett fodral som är avsett att skydda just det smycket. Vissa har ett ultramjukt tyg medan andra har fibrer som skyddar mot antiglödning, vilket gör att smyckena ser nya ut längre. För förvaring är det dock inte optimalt att ha ett fodral för varje smycke, eftersom det då blir svårt att förvara dem väl och hitta dem snabbt.

Hur ska guldsmycken förvaras ?

Guld är en relativt formbar metall och kan skadas av repor från hårda ädelstenar. För att undvika detta är det bäst att förvara varje guldsmycke i mjuka tygpåsar eller förvara dem separat i ett smyckeskrin.

Guldsmycken

Hur ska silversmycken förvaras ?

Om du har silversmycken ska de alltid hållas helt torra. Dina silverpjäser bör förvaras i en anlössäker påse och skyddas från luften. Du bör aldrig låta dina silversmycken komma i kontakt med gummiföremål som t.ex. gummiband, eftersom svaveln i gummit gör att silvret blir anlöpt. Innan du förvarar dina silversmycken rekommenderar vi att du rengör dem med en mjuk, torr trasa. Undvik att lämna dem på fuktiga ställen, t.ex. i badrummet, så att de behåller sin glans längre.

Läs också vår artikel om silversmycken för att få veta våra bästa tips om hur du rengör dina silversmycken utan att skada dem.

Silver smycken

Hur ska diamanter förvaras ?

En diamant är det hårdaste ämnet på jorden och om den förvaras felaktigt kan den repa andra ädelstenar som rubiner, smaragder och safirer. Diamanter kan också repa silver, guld och platina. För att undvika detta bör du placera dem ensamma i ett lämpligt förvaringsutrymme. Vi rekommenderar den ask eller väska som du får när du köper dina smycken. Annars kan du välja en liten ädelstenslåda där den är ensam och säker.

Slutsats

Efter dessa olika tips för att förvara dina smycken vet du vad du behöver för din smyckessamling. Glöm inte de viktigaste punkterna:

  • Håll alla dina smycken väl åtskilda
  • Förvara dem borta från fukt
  • Organisera den efter kategori
  • Ta för vana att lägga dem på samma ställe.

Med dessa värdefulla tips vet du alltid var dina smycken finns när du behöver dem. Du slipper förlora dina små skatter och slösa tid på att leta efter dem innan du åker. Om du ännu inte har hittat den perfekta förvaringen för dina vackra smycken kan du ta en titt på vår fina samling smyckeskrin och smyckeshållare.

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.