Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

DIY: gör ditt eget hängsmycke i harts

Hängsmycken DIY

Som smyckes- och hobbyentusiast erbjuder vi dig en ny handledning. Den här gången handlar det om att göra ett hängsmycke med hjälp av harts, bladguld och torkade blommor!

Du måste erkänna att bara ordvalet lovar en fin liten juvel, eller hur? Det är detta som vi kommer att kontrollera direkt genom att gå direkt från teori till praktik. Den här handledningen lär dig också hur du kan leka med materialskillnaderna och hur du kan tämja hartset för att skapa vackra inneslutningar, men också för att skapa reflektioner tack vare blandningen av hartset och glimmerpulver.

Få inte panik om du är nybörjare på harts och det verkar lite tråkigt. Jag kan försäkra dig om att du inte behöver ha studerat konst för att lyckas följa dagens protokoll med fullständig sinnesro.

Det mycket berömda ordspråket som säger att "tålamod är alla dygders moder" kan dock bekräftas i dag. Om du vill lyckas med den här handledningen måste du låta hartsbehandlingen torka i 24 timmar mellan varje gjutning. Det är avgörande för om din medaljong blir en framgång. Andas och ta tid 🧘♀️

I det här exemplet fästs det färdiga hängsmycket på en ram för att skapa ett originellt och unikt fjäderhänge med hjälp av smyckeslim. Om du vill behöver du inte följa dessa instruktioner till punkt och pricka, utan hängsmycket kan mycket väl limmas fast på en ring eller ett örhänge, beroende på vad du önskar. Tanken är att göra något som du verkligen gillar och som du kommer att tycka om att ha på dig, så känn dig inte begränsad.

På samma sätt kan du välja en annan hartsform än den som valts här och göra ditt hänge kubiskt, rektangulärt eller till och med triangulärt varför inte. Förklaringarna fungerar oavsett vilken form du väljer.

Nu sätter vi igång !

Förteckning över material

Till att börja med ska vi titta på listan över de förnödenheter som du behöver:

 • En silikonform för att göra runda cabochoner av harts som mäter 8 cm x 1 cm.
 • Ett sortiment av torkade blommor och blad
 • Ett näthalsband med ett spänne
 • Några guldpläterade öppna ringar
 • Ett runt guldpläterat hänge
 • Glimmerpulver för polymerlera
 • Lim för smycken
 • Kristallharts
 • En guldpläterad infattning
 • Metallflingor med guld effekt

Första steget

Först och främst ska vi göra den första gjutningen av harts. För att göra detta :

 • Placera den torkade blomman du valt i cabochonformen som motsvarar den diameter du vill ha för din cabochon.
 • Blötlägg den torkade blomman i harts i förväg, detta kan undvika fula bubblor.
 • Täck blomman med harts, ungefär ⅓ av formens fyllnadskapacitet.

Andra steget

Vänta 24 timmar tills hartsbehandlingen har torkat. Gör nu en andra hartsgjutning och lägg in små bitar av bladguld.

Steg 3

Låt återigen harts torka i 24 timmar. Då :

 • Blanda lite harts med ett valfritt pigment och häll det. Detta är den sista gjutningen.
 • Du kan tillsätta glimmerpulver. Tillsätt så mycket du vill beroende på vilken effekt du vill ha. För att undvika överskott bör du börja med en liten mängd. Det gör det lättare att justera.

Steg 4

Efter de sista 24 timmarna, när hartset har torkat, kan du ta ut hängsmycket ur formen och fila ner kanterna lätt för att göra det mer harmoniskt och snyggt.

Nu när din cabochon är snygg och prydlig är allt du behöver göra att limma fast den med smyckeslim i din infattning. Montera din infattning på en vacker kedja i rostfritt stål eller ädelmetall för att få en vacker accessoar som kommer att stå sig i tidens tand.

Låt limmet torka ordentligt innan du använder det och kom ihåg att ta av halsbandet innan du badar eller duschar för att inte påskynda limets slitage.

Nu är det upp till dig att leka fashionista genom att kombinera ditt vackra halsband med dina sommaroutfits 👗 !

Jag hoppas att du har blivit mer intresserad av att spela juvelerarlärling, och glöm inte att en bevarad juvel är en juvel som förvaras på rätt sätt, i ett lämpligt fodral. Vänta inte längre med att upptäcka kollektionerna av smyckeskrin, kistor och smyckeshållare som finns i vår webbshop !

Smyckeskrin

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.