Fri leverans i Sverige

Din varukorg är tom.

Varför inte prova en av dessa produkter ?

Att ge Bort Smycken i Julklapp

Att ge Bort Smycken i Julklapp

Julen närmar sig med stormsteg och då är det dags att välja julklappar. Vid detta tillfälle finns det i allmänhet två grupper: de som älskar att tänka på att ge exceptionella personliga gåvor och de som ser det som en jobbig uppgift i slutet av året. För att hjälpa dig med denna ibland tråkiga uppgift vill vi påminna dig om varför smycken alltid är den rätta presenten. Originell, tidlös, vem drömmer inte om att få se sin smyckessamling bli ännu rikare? Oavsett om det är till dina vänner eller familjemedlemmar är det alltid en bra idé att ge personliga smycken, men du måste ändå välja rätt smycken.

Här är våra tips för att köpa ett smycke till jul som kommer att glädja dig.

Ge ett par örhängen

Örhängen har varit en statussymbol genom historien, men idag bärs de stolt för sina estetiska och förföriska egenskaper. Vad kan vara mer elegant än att se ögon som gnistrar lika mycket som diamanten i dina örhängen? Svårigheten i valet ligger i valet av form och färg.

örhängeshållare

Föredrar den person som den är avsedd för guld, silver eller andra metaller? Föredrar hon smycken med ädelstenar, pärlor eller diamanter ?  Har hon en förkärlek för creoler, sleepers eller bär hon i allmänhet dinglande örhängen för att framhäva sitt höga huvud? Örhängena är en hyllning till kvinnligheten, men många män är också mycket stolta över att bära en liten ring i örsnibben. Det kan alltså vara en bra presentidé för män.

Glöm inte att clipsörhängen ibland kan vara en bra kompromiss.

Att ge en ring i julklapp

Till skillnad från örhängen är en ring ett smycke fullt av symbolik. Finns det något tydligare budskap än att få en ring i julklapp? Vi brukar ge en ring till personer som vi har ett mycket speciellt, till och med unikt, band till.

Mina herrar, om du läser det här, är det en gåva i toppklass att ge en förlovningsring eller vigselring till ditt öde, men glöm inte bort att det är en mycket stark symbol och att du genom din handling förbinder dig med kropp och själ till ditt kärleksförhållande.

förlovningsring

Dessa ringar som vi älskar är ibland också ett tecken på utveckling. I vissa kulturer ger man fortfarande ringar för att markera en förändring i en situation, till exempel när en ung kvinna eller en ung man blir myndig.

Detta gäller även signetringar, som symboliserar tillhörighet till en familj eller en grupp människor.

Det finns dock inget som hindrar dig från att ge din bästa väninna en söt liten justerbar (när du inte vet hur stort ditt finger är) och en fin ring om hon älskar enhörningar och du precis har hittat en! Med ett smycke är det lätt att bevisa för andra att du känner dem väl.

Armbandet: en symbol för delning och kommunikation

Ett armband är kanske lite lättare att ge bort än en ring. Det är en mer vanlig gåva som kan ges mellan vänner, kollegor eller systrar till exempel.

Det finns ett stort utbud av armband att välja mellan, och risken är mycket liten att du inte hittar ett som kommer att förföra din framtida mottagare. Som med alla andra smycken får du aldrig glömma att ta hänsyn till personens smak. Vilka metaller hon bär, vilken typ av smycken hon bär, vilka stenar hon bär, ... På så sätt kan du vara säker på att inte göra några misstag.

armbandshållare

Det är mycket enkelt att göra ett armband personligt. Om armbandet är lite tjockt kan du be juveleraren gravera en liten fras eller ett betydelsefullt ord på det och på så sätt ge en personlig och oförglömlig gåva.

Halsbandet: det som alla älskar

Det är utan tvekan den mest slitna juvelen i världen och det är också den som tilltalar alla generationer och alla typer av människor mest. Män, kvinnor eller barn, alla älskar halsband. Även här är det mycket lätt att lägga till en personlig touch och att leka med modellerna. Långt halsband, haklapp, choker, operahalsband eller prinsesshalsband, det är omöjligt att inte förföra i jul om du väljer vackra smycken.

halsbandshållare

3 smyckesgåvor till jul för att du inte ska göra fel

Att köpa smycken i julklapp är alltid en bra presentidé. Men i stället för att ge bort ett enkelt, opersonligt smycke, varför inte välja accessoarer som är lite mer originella ?

  • Klockarmband: för dig som älskar klockor lika mycket som smycken. Klockarmband är ofta tunna och eleganta och gör det möjligt att kombinera det användbara med det trevliga och ge en lite mer originell present.
  • Små smycken: vad är skillnaden mellan ett vanligt halsband och ett halsband med ametist eller rubiner? Du vet vart vi är på väg med det här. Att välja ett halsband med en ädelsten kan göra hela skillnaden. Valet av ädelstenar är vanligtvis mycket intuitivt, men du kan sällan göra fel med detta val. Lapis lazuli, akvamarin, labradorit, odlad pärla eller bärnsten - roa dig med färger och betydelser för att ge en lika värdefull som originell gåva.
  • Graverade smycken: halsband, ringar eller armband, de små graverade smyckena drar i allmänhet ögonen till sig för den person som de är avsedda för. Det är en evig gåva och ett utmärkt sätt att skicka ett budskap som är värt tusen gånger mer än de bästa julkorten.

julklapp

Slutsats

Sammanfattningsvis är smycken ett säkert kort när du vill ge en oförglömlig gåva. Det är en present som kan anpassas till alla budgetar och alla tillfällen och som gör att du kan visa personen att du uppskattar den och att du känner den väl. Det spelar ingen roll vilken typ av smycke det är, om det är guld, silver eller zirkonium. Det är inte antalet ädelstenar som gör den värdefull i den lyckliges ögon, utan den omsorg du lägger ner på valet. Och framför allt får du aldrig glömma att alla smycken måste förvaras omsorgsfullt i lämpliga fodral för att förbli eviga. Att erbjuda ett smyckeskrin för att förvara dessa fantastiska skatter är därför också en utmärkt idé, så tänk på det !

Lämna en kommentar

Observera att kommentarerna måste godkännas innan de publiceras.